I mitten av Skolgatan ligger denna byggnad uppförd i stram jugend år 1903 efter ritningar av den mycket framstående arkitekten Werner Northun som vid denna tidpunkt ritade en mycket stor mängd hus i Norrköping. Byggherre var mästerlotsen Oskar Lind. Huset ligger ostört invid S:t Olofsskolan som ritades av den store arkitekten och Norrköpingssonen Carl Bergsten.

Byggnaden består av fyra våningar och oinredd vindsvåning. Huset är inte byggt enligt ritningarna utan ändrades år 1904 och ritningarna signerades av arkitekten K A Eklund som även han var en mycket framgångsrik arkitekt och välbekant med jugendstilen. Han uppförde en mycket stor mängd hus i Norrköping i både jugend och 20-tals klassicistisk stil.

skolgatan22

Fasaden är med åren något förenklad med bland annat fönsterbyte samt ny puts på tegel. Sockeln är av granit. Putsen är målad i beige kulör. Butikslokalerna i bottenvåningen är mycket välbevarade med bland annat dörrar och fönsterbågar i original från 1903. Dörrar och bågar målade i mörkgrön kulör. Tillläggsisolerad fasad mot gård.

Lägenheterna är mycket välbevarade med kakelugnar, spegeldörrar, skjutdörrar, enklare spegeldörrar, trägolv och fiskbensmönstrad parkett. Enklare stuckaturer i jugendstil. Planlösningarna är mycket välbevarade. Butikslokalerna är mycket välbevarade med trägolv, enklare stuckaturer och spegeldörrar. Vissa butikslokaler är avdelade.
I trapphusen finns äldre golv i svart och vitrutig mosaik. Målningar i ljusa kulörer. Ledstänger i original. Lägenhetsdörrarna är av sentida modell från troligen 1983.

Huset inventerades år 2005 av Bo Daniel Hörnestam.