I hörnet av Nygatan och Bryggaregatan ligger denna mycket pampiga 20-klassicistiska byggnad uppförd av byggherren K A Eklund 1924. Eklund var en mycket stor byggherre som bland annat uppförde hus i kvarteren Klockan och Höjden. Denna byggnad ritades av arkitekten Knut Pihlström som vid denna tidpunkt var en mycket väl anlitad arkitekt. Huset är mycket välbevarat i sin fasad och även inrednings och planlösningsmässigt. Huset består av fem våningar där bottenvåningen består av butiker, lager och lokaler.

Nygatan 79 Bryggaregatan 7

Fasaden består av ljus puts på tegel och sockel i huggen fasadtegel och därunder en låg sockel av granit mot trottoar. På hörnen och i burspråken finns vita fält av puts. Balkonger med smidesverk från uppförandeåret. Mot gården är fasaden putsad i brun kulör. Mot gården finns också balkonger som nås via trapphuset.

Lägenheterna är mycket välbevarade med bevarad rumsindelning. Djupa fönsternischer, listverk, trägolv och fiskbensmönstrad parkett finns i flertalet av lägenheterna. Vissa lägenheter har fina eldstäder. Lägenhetsstorlekarna är från 3- till 5 rum och kök. År 1975 genomfördes en ombyggnad av huset där man iakttog stor varsamhet.

Trapphuset är mycket välbevarat med en mycket fin hiss i original med dörr av borstat stål, hissinredningen är välbevarad, golv av sten och dörrar med speglingar och fönsterrutor från 1924. Portdörrarna mot gatan är i original och likaså dörrarna som leder in till trapphuset via trapphallen. Marmoreringsmålningar på väggar i original om än med åren ifylld och förbättrad.

Huset inventerades år 2005 av Bo Daniel Hörnestam.