I sommar blir det Norrköping Basketförening som pryder kaktusplanteringen i Carl Johans park. Föreningen hyllas för sina 60 verksamma år för Norrköpingsborna, och för sin betydelse som besöksmål i Norrköping.

– Norrköping basketförening är ett fantastiskt exempel på en förening som arbetar utifrån mångfaldsperspektivet, vilket är ett mycket viktigt arbete. Det finns en stor bredd inom verksamheten, och deras elitsatsningar bidrar till att Norrköping har en viktig plats på Sveriges idrottskarta. Föreningen bidrar på ett föredömligt sätt till Norrköpings profilering som idrottsstad, säger Reidar Svedahl (L), ordförande i samhällsplaneringsnämnden.

Motiveringen lyder:
”Föreningen bär på en stolt och guldkantad historia som började 1963 i Hageby. I Norrköping Dolphins samsas både elit och bredd, med satsningar på elit herrar, damer och rullstol. Föreningen arbetar utifrån mångfaldsperspektivet där alla tjejer och killar, oavsett kulturella eller sociala olikheter, erbjuds möjlighet att träna och spela basket efter egen nivå. Föreningen bidrar dessutom till Norrköpings profilering som idrottsstad.”

Åby Ridklubb och Reumatikerföreningen Norrköping, som båda fyller 50 år i år, kommer att hyllas i Hörsalsparken med inspirationsplanteringar ”för sitt engagemang och oförtröttliga arbete i och utanför Norrköpings gränser”.

Kaktusplanteringarna från och med 1926