Norrköpings Skidklubb 125 år

”Årets jubilar firar 125 år och är en av landets äldsta skidklubbar. Föreningen har genom åren bidragit till Norrköping som idrottsstad och bidragit till mycket glädje för barn, unga och vuxna i både skidspår och skidbacke.

Trots ett arbete i uppförsbacke med milda vintrar hålls verksamheten och anläggningen Yxbacken igång med aktiviteter året runt med stort engagemang och ideellt arbete.

Norrköpings Skidklubb bedriver verksamhet för såväl barn, unga och vuxna, motionärer och elitåkare, och det har genom åren gjorts stora idrottsliga prestationer inom längdskidåkning och utförsåkning.

De har satt Norrköping på kartan i skid-Sverige genom att ha fostrat den alpina världsstjärnan Pernilla Wiberg och startat projektet Alla på snö, där ungdomar ges möjlighet att utforska snöglädje genom att prova utförsåkning, längdåkning och pulkaåkning under en skoldag.

Föreningen sätter Norrköping på kartan både nationellt och internationellt även med sina insatser, samarbeten och engagemang utanför den egna verksamheten exempelvis lånade de ut anläggningen Yxbacken under evenemanget O-ringen sommaren 2019.

Norrköpings Skidklubb bedriver ett betydelsefullt arbete som bidrar till folkhälsa och skapar intresse och engagemang för längdskidåkning och utförsåkning inom Norrköpings kommun. Det finns en tydlig framåtanda inom föreningen med ständiga utvecklingsprojekt. Vi ser framemot att se vad som kommer härnäst.”

Kaktusplanteringarna från och med 1926