Ett bra material att ha då du ska pyssla, det är silkespapper. Det många använder silkespapper till, det är att göra smällkarameller till jul. Men det går att använda silkespapper till så mycket mer än det!  Bland annat används det som ett skydd då man packar ner ömtåliga saker, men som sagt även för att pyssla med.

Skapa vackra blommor av silkespapper

Något som är mycket enkelt att göra, det är fina blommor av silkespapper. Det du behöver är silkespapper i många olika färger, blompinnar och tejp. Riv sedan silkepappret i bitar, cirka 20 x 20 cm. Ta sedan papper och linda löst runt om en blompinne. Forma till det till en vacker blomma. Sedan kan du ta tejp, eller lim för att fästa pappret på pinnen.

Gör näckrosor av silkespapper

Det går även att göra vackra näckrosor med hjälp av silkespapper. Det du behöver då är silkespapper i flera färger, en häftapparat samt en sax. Klipp ut ett ark på 20 x 25 cm och ha 8–10 lager med silkespapper. Lägg sedan färgerna i den ordning du vill ha dem och vik sedan pappret som ett dragspel, samma sätt som när man gör smällkarameller. Forma sedan ändarna till rundlar eller spetsiga kanter. Häfta sedan samman vikningen från båda hållen. Sedan så drar du försiktigt upp varje lager av silkespapperet. Det är då blomman formas.

Dessa näckrosor går sedan att sätta upp på väggen med en bit häftmassa bakom eller att du sätter ett gummiband i och har som en dekoration i håret.

Fina smällkarameller

Smällkarameller är ett bra julpynt med en gömma av godis till julgransplundringen. Du hittar en mängd bra beskrivningar av hur du gör dessa på nätet. Se bara till att köpa hem en massa silkespapper i olika färger samt spara alla tomma toarullar, de kommer att behövas. Du kan även skaffa fina bokmärken att dekorera dem med.