Norrköpings konstmuseum och Norrköpings Stadsmuseum presenterar samarbetsprojektet ”Historiebruk”. Det är ett pedagogiskt program som riktar sig till mellanstadiet, och innefattar två museibesök samt en promenad till Louis De Geer-statyn på Gamla Torget. Temat är historiebruk, där olika berättelser om Louis De Geer ingår. Var han den svenska industrins fader eller slavhandlare, eller både och?

På Konstmuseet besöks den omtalade utställningen ”Carl Johan De Geer – Släkten och slavarna”. Där får eleverna ta del av konstnärens upplevelse av en obehaglig händelse och får nya infallsvinklar till historien.

På Gamla Torget vid statyn av Louis De Geer kommer tre olika personer att berätta sin historia. De har olika åsikter om vad som skall finnas med. Museipedagogen Lisa Lundell-Karlberg byter hatt efter personens åsikter.

På Stadsmuseet berättas om Norrköpings framväxt under 1600-talet, med nya näringar och en ökande befolkning. Deltagarna funderar tillsammans kring begreppet historia och om det spelar någon roll vem som berättar den.