Det ser väl inte klockrent ut för IFK Norrköping i år. Visst har de haft några skrällar men det har helt klart funnits roligare år att vara IFK Norrköping-supporter. Nu siktar vi mest på att undvika att petas ner. Har du spelat något på dem? Det är ju något man gärna gör på sitt favoritlag. Särskilt bra är det inte. Man ska betta med hjärnan och inte med hjärtat. Hedra dess färger, vita och blå – men gör först en korrekt bedömning om du ska sätta pengar på dem. Det tipset, och några fler har vi samlat ihop åt dig i den här artikeln.

I korthet:

  • Skapa konto på en eller flera spelsajter för att kunna jämföra odds. Dessutom kan du får fler bonusar.
  • Hitta utstick / spelvärde. Det är här vinstpengarna kan bli större.
  • Läs på. Statistik och historik är viktigare än vad ditt hjärta säger.
  • Jaga inte förluster.

Skapa konto på ett par bettingsajter

Det är en bra idé att ha några olika konton. På så sätt kan du jämföra oddsen på flera sajter. Samtidigt kan du ta del av fler bonusar. Du kan exempelvis hitta online casinon här samt bettingsidor. Hitta två, tre eller fler sidor som passar dig. Välj ett som har betalningsmetoder och spel du gillar. Bestäm dig för om du ska spela på sajter med svensk licens, eller utan. De förstnämnda har mer fokus på arbete kring problemspelande och säkerhet. Hos de utan svensk licens kan du förvänta dig lite högre bonusar.

Utstick – spelvärde

Det finns extremt många spelsidor och marknadsplatser för odds och spel. Normalt är bolagen mycket duktiga på att sätta odds. Ibland kan du dock hitta några som skiljer sig så pass mycket att det kan löna sig att spela på bägge lagen och ändå plussa. Likaså är spelvärde något du alltid ska kolla efter. Det är alltså när spelbolagen och de som spelar har en lite annorlunda syn på resultatet. Om du följer spelbolagens odds kan du få en liten ökad vinst. Detta eftersom vinstsumman normalt är beroende på hur många andra spelat på samma resultat.

Var påläst

Innan du ens börjar spela gäller det att du är påläst. Först måste förstå grunderna inom betting. Du behöver veta hur odds fungerar och hur spelbolag sätter sina odds. Du bör lägga upp en plan. Om du vill blir framgångsrik inom betting gäller det att du har tålamod. Läs på om bettingstrategier eller gör en själv. Sedan när det gäller själva spelet. Se till att du verkligen vet reglerna för sporten du ska spela på. Vad innebär det exempelvis om ett lag vinner på övertid? Läs på ordentligt inför matcherna. Kolla statistik, lagform, skador – allt du kan hitta. Lyssna på experter. Spela inte med hjärtat!

Jaga inte förluster och håll koll på spelkontot

Det kan vara idé att skapa ett särskilt bankkonto för ditt spelande. Där kan du sätta in en summa. Låt säga att du sätter in 3 000 kr. Bestäm därefter hur mycket varje spel får kosta. Kanske ska det vara 1% av din totala spelkassa. I detta fall får du lägga max 30 kr på ett spel. Detta ökar sedan och minskar, efter nivån på din spelkassa. Tar det slut på spelkontot? Ja, du kanske ska ta det lugnt ett tag. Sätt upp regler när du får fylla på spelkassan. Kanske i samband med skatteåterbäringen, om du får en sådan. Slutligen på denna punkt. Jaga inte förluster, utan lev med dem. Ett av de största skälen till att människor dras in i spelmissbruk är att de försöker ta igen förlorade pengar.

Låt det vara underhållning

Som sportintresserad är det roligt att lägga upp strategier och föra statistik. Men, om du tror att du kommer kunna leva på spel är du i de flesta fall fel ute. Det finns de som lyckas men de är väldigt få. De riktiga vinnarna är spelbolagen själva. Om du verkligen vill bli rik å spel, starta ett spelbolag.

Nej, låt betting vara en underhållande krydda på tillvaron. Ibland är bollen, pucken eller vad det må vara med dig och du får in pengar på kontot. Oftast kommer den inte vara med det. Precis som vi accepterar att det inte blir något 14:e SM-guld för Peking i år, får vi acceptera en och annan pengaförlust.