Det finns undersökningar som visar att företag är mer kapabla att skala sin verksamhet snabbare om de samarbetar med och nära andra, det som kallas för co-working. Co-working kan ske genom att ni delar kontor, att sitta i en inkubator och liknande. Att sitta hemma i soffan och arbeta hela dagarna är alltså ingen bra idé. Genom att arbeta nära och i samklang med andra ökar dina kunskaper och på så sätt blir det både roligare och lättare och driva ditt företag mot dina drömmar. Med tanke på det nyss nämnda tänkte vi därför ägna denna text åt att berätta 5 fördelar med co-working, så att du kan skala snabbare.

Evenemang

Många co-working spaces erbjuder olika typer av evenemang, så som workshops, föreläsningar et cetera. De uppmuntrar nätverk och samarbeten vilket är en stor framgångsfaktor. Det är lätt att knyta nya kontakter, både genom workshops men även över en simpel kopp kaffe. Evenemang är ett utmärkt sätt både för att utöka din kundbas men också knyta nya kontakter av värde för att utveckla och skala ditt bolag, inte minst för start-ups.

Mentorskap

En viktig del av att arbeta tillsammans och nära andra är att det ger dig tillgång till ett fantastiskt nätverk. Speciellt om du är en startup och behöver nya kontakter är det ett fantastiskt sätt. Genom att knyta dessa kontakter kan du får ta del av deras expertis och på så sätt både växa som person och ditt bolag. Vissa co-working spaces erbjuder även mentorskap, vilket innebär att en erfaren person ger dig råd, kunskap eller annat du är i behov av.

Riskkapitalfinansiering

Vi vet av erfarenhet att man behöver medel för att driva och bygga upp en startup. Många riskkapitalister är också medvetna om att de bolag som befinner sig med andra, som till exempel genom co-working eller i en inkubator är de bästa av de bästa bland startups och därmed kan villigheten till en investering öka.

Möjlighet att skapa kontakter med influensers från industrin

Många co-working spaces och inkubatorer har goda kontakter med människor som spelar en stor roll i branschen. Det kan vara människor med juridisk kompetens, sociala influensers et cetera. Människor som dessa kan ge goda kunskaper, insikter och hjälpa er att navigera i entreprenörsdjungeln. Att dra nytta av detta är en möjlighet du inte bör missa!

Tillgång till moderna bekvämligheter

Genom att arbeta på ett co-working space eller i en inkubator får du allt som oftast ett smörgåsbord av bekvämligheter serverat. Det kan vara exempelvis verktyg som underlättar ditt arbete, mötesrum, kontor, bekvämligheter som exempelvis kopiator, dryck och i vissa fall även mat. Detta är en resurs du ska vara tacksam över för genom att slippa tänka på dessa saker får du mer tid till att faktiskt göra det som är viktigt för dig: att driva ditt företag mot toppen!

Med denna information i ryggsäcken hoppas vi att du söker till vår inkubator med din idé eller din startup. Hos oss får du många verktyg som ger dig en fantastisk möjlighet, både för dig som entreprenör, men också för företaget i sig. Att vara en del av vår inkubator är dessutom helt kostnadsfritt, så ansök redan idag!